DA LI JE CLOUD OSTAVIO ZA SOBOM KLASIČAN VIDEO NADZOR

Izbor video nadzora zavisi od potreba

Kroz vreme su se značajno menjale potrebe klijenata, ali i trendovi u oblasti bezbednosti. Potrebe i prohtevi klijenata se bitno razlikuju. Veliki trgovinski i ugostiteljski objekti najčešće imaju potrebe za inteligentnim nadzornim sistemom koji objedinjuje veći broj kamera, detekciju alarma, heatmap, brojanje ljudi, detekciju lica, prepoznavanje lica i/ili tablica, kontrola pristupa, beleženje POS transakcija i analizu kretanja kupaca. Funkcije i performanse inteligentnih sistema nadzora se svakodnevno uvećavaju i zahtevaju stručnu analizu, tehničku pripremu i instalaciju. Ipak, određeni broj klijenata ima potrebe za sasvim jednostavnim, funkcionalnim i jeftinim rešenjem video nadzora za svoje stanove, kuće, vikendice, plovila, radnje i kancelarije. U tim slučajevima naša preporuka je Cloud kamera koja je zbog svojih tehničkih karakteristika i čak  80% niže cene apsolutni hit u svetu. Današnji video nadzor se do detalja razvio za kako bi zadovoljio različite kategorije kupaca širom sveta.

Klasičan video nadzor VS Cloud kamere 

Klasičan video nadzor se sastoji od većeg broja elemenata koji se biraju prema potrebama prostora koji treba da se snima. To su uglavnom kamere, uređaj sa snimanje sa memorijom, nosači, kablovi, konektori, hard disk. Potrebna je tehnička dokumentacija sa ucrtanim rasporedom svih elemenata i izvođenje radova instalacije sistema. Potrebno je prethodno utvrditi šta se sve želi postići video nadzorom i koji su uglovi snimanja potrebni jer premeštanje kamere znači ponovno izvođenje radova instalacije sistema. Klasičan video nadzor doživljava veliku ekspanziju zbog velikih mogućnosti nadgledanja uživo, snimanja i pregleda snimaka, kao i mogućnostima integracije sa drugim sistemima sigurnosti. Prisutne su i brojne hardverske prednosti kao što je velika rezolucija kamere, posedovanje IO portova na sebi preko kojih mogu da se dodaju različiti senzori ili komande za različite uređeje daljinskim putem preko IP kamere. Sistemu je moguće lako dodavati nove kamere kada uočite da je to potrebno. Napajanje kamera se vrši preko mrežnog kabla kojim se i prenose podaci. Moguće je skladištenje podataka na SD kartici kada se izgubi veza sa centralnim uređajem za snimanje. Mogućnosti klasičnog videonadzora (IP kamera) su velike, što može biti tehnički zahtevno u zavisnosti od potreba klijenata.

Cloud kamere su namenjene korisnicima manjih poslovnih i stambenih objekata koji žele diskretan i vrlo funkcionalan video nadzor koji mogu sasvim jednostavno sami da ugrade i time preveniraju određene bezbednosne probleme ili da imaju stalni uvid u dešavanja u svojim objektima. Za instalaciju nije potrebno nikakvo tehničko znanje, naprotiv, ona je izvodljiva u samo tri koraka.

Uz Cloud kameru se dobija:

 • besplatna aplikacija za kompjuter i mobilni telefon
 • live streaming na You Tube-u
 • alarmna notifikacija pri aktiviranju kamere na pokret
 • alarmna notifikacija u slučaju da se prekine veza sa internetom
 • 5 Gb besplatnog prostora za skladištenje snimaka na Cloud-u
 • čuvanje snimaka do 30 dana (u zavisnosti od paketa)
 • elegantan dizajn koji se lako uklapa u svaki ambijent
 • mogućnost lakog premeštanja kamere
 • HD rezolucija snimka
 • zvučni zapis
 • sigurnost video materijala pohranjenog na Cloud-u

Možete izabrati jednu od četiri opcije Cloud kamere tajvanske kompanije Geovision:

Za sve dileme i pitanja se možete obratiti stručnom osoblju kompanije Cloud Solutions koje će vam u najkraćem roku ponuditi rešenje koje odgovara vašim potrebama.

Cloud kamere – jednostavost na delu!

Rešenje koje zahteva samo kameru i vezu sa internetom je želja mnogih godinama unazad. Od glomaznih kamera koje su se koristile sredinom prošlog veka došli smo do vrlo privlačnih i elegantnih rešenja za koje vam nisu potrebni majstori. Cloud kamere doslovno omogućavaju da uživate u tehnološkom progresu jer možete sami za kreirate svoju i bezbednost svojih objekata.

Ukoliko proširite svoje poslovanje tako da su vam neophodne kamere integrisane sa POS terminalima i brojačima kupaca, što vam iskreno želimo, lako ćete prebaciti svoju Cloud kameru na vikendicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *